Вакансії

У Києві відкриють сквер пам’яті загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Ірані

©Національна Спілка Архітекторів України – НСАУ
©Національна Спілка Архітекторів України – НСАУ

Національна спілка архітекторів України представила проєкт меморіального комплексу пам’яті загиблих в авіакатастрофі літака МАУ в Ірані. Його відкриють в Києві на території парку «Вербовий гай» на Дніпровській набережній.

За задумом архітекторів, комплекс складатиметься з малих архітектурних форм, які разом будуть нагадувати силует літака, а металевий міст імітуватиме крило, яке тягнеться до неба. На території також буде каскад та кіль з номером рейсу. Також планують висадити 167 дерев — це символізуватиме кількість загиблих пасажирів. «Ми прагнули зробити сквер символічним… Він не повинен викликати страх, але повинен стати місцем пам’яті», — кажуть автори концепції.

Відкриття планують здійснити протягом 2021 року, а на реалізацію витратять близько 8-10 мільйонів гривень. Автори проєкту: Юрій Корольчук, Анастасія Бардонова, Марія Якимчук, Діана Манжос і Дмитро Романюк.

Нагадаємо, що авіакатастрофа відбулася 8 січня, 2020 року під Тегераном. Причина падіння літака — ракети, випущені Корпусом вартових Ісламської революції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: