Вакансії

У Києві відреставрували фонтан «Самсон»

На Подолі, в історичній частині Києва, відреставрували найстаріший фонтан міста «Самсон».

Фонтан, що не функціонував роками, тепер буде працювати. «Самсон» звели у середині XVIII століття, відтоді його лише декілька разів реставрували. Минулого року навколо фонтана розгорнувся скандал, коли троє молодиків розфарбували його у рожевий колір.

«Ми відреставрували найстаріший фонтан Києва “Самсон”. Його збудували ще в 1749 році на центральній площі Подолу, на місці резервуара, з якого місцеві жителі тоді брали воду. Водограй уже давно не працював. Та й вандали його неодноразово плюндрували. Три місяці тому ми розпочали реставрацію самого фонтана і ротонди над ним, яка теж є пам’яткою архітектури»,повідомив міський голова Віталій Кличко.

Мер міста наголосив, що реставрація відбулася відповідно до оригіналів з Національного художнього музею України. Щодо новинок — фонтан тепер підсвічується, його обладнали датчиками контролю води. Сам фонтан розмалювали в синьо-золоті кольори, за словами автора реставрації архітектора Юрія Лосицького, вони відповідають автентичному вигляду пам’ятника.

© kyiv.media

©kyiv.media

© khreschatyk

©khreschatyk

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: