Вакансії

У Києві встановили пам’ятник Павлу Шеремету

20 липня о 7:45 ранку на перетині вилиць Богдана Хмельницького та Івана Франка відкрили пам’ятник загиблому журналісту Павлу Шеремету. Рівно чотири роки тому у цей же час його машину підірвали.

Автор пам’ятника, скульптор Назар Білик, хотів максимально утриматись від художніх рішень та пішов шляхом документації. Своє рішення він пояснив так: 

«Зім’ятий лист паперу — це символ трагічної загибелі Павла Шеремета. Білий аркуш — поле висловлювання журналіста, його життя… А збільшений до розмірів людського зросту він і став його уособленням. Деформований напис по центру пам’ятника можна прочитати тільки з фасаду. Зробивши крок в сторону ми побачимо нервові злами літер, що приховують від глядачів ім’я журналіста».

Павло Шеремет — журналіст, народився та виріс в Білорусі. На батьківщині запам’ятався як противник політики Лукашенко, за що неодноразово конфліктував з владою. У 1997 під час зйомок на литовсько-білоруському кордоні був затриманий та засуджений до двох років позбавлення волі умовно і до одного року іспитового строку. Причина ув’язнення — незаконний перетин кордону, отримання грошей від закордонних спецслужб та незаконна журналістська діяльність. Працював на і РЕН ТВ, Громадському телебаченні Росії, «Українській правді» та «Радио Вести». Один з учасників конгресу «Україна — Росія: діалог».

%D1%882.jpg

ш4.jpg

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: