Вакансії

У Києві знищили вітражі зі заводу «Електронмаш»

Фото: Yulia Melnyk
Фото: Yulia Melnyk

У Києві в приміщенні БК заводу «Електронмаш» знищили вітражі «Політ» та «Мрія» 1985 року української художниці, учениці Тетяни Яблонської — Олени Гнєдаш. Про це написала у фейсбуці краєзнавиця Юлія Мельник.

Зі слів активістки Олени Борисової, київляни ще в липні направили лист до Міністерства інформаційної політики та культури України з проханням зайнятися реставрацією вітражів. Інститут національної пам’яті заявив, що це поза їхньою компетенцією, а Мінкульт сказав звернувся до творчо-виробничого комбінату «Художник» Національної спілки художників України з проханням відреставрувати вітражі.
Юрист «Мапи Реновації» Дмитро Перов писав«Іноді мені просто бридне писати про погане, але я вимушений… 
“Список Кличка” по культурній спадщині, який на минулому тижні прийняли абсолютною більшістю голосів депутатів Київської міської ради, серед іншого, включав унікальні вітражі заводу «”Електронмаш”».

Гнєдаш Олена – художниця-монументалістка, учениця Тетяни Яблонської. Працює у галузі монументального декоративного мистецтва,  створює фігуративні, орнаментні та абстрактні гобелени, вітражі, мозаїки. Учасниця виставок у Києві, Відні, Анкарі, Шверадові, Мерії та Лондоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: