Вакансії

У Латвії створять мозаїчні репліки-парафрази робіт Марії Приймаченко

Марія Приймаченко, Ушатка ізловила рака, 1983 рік
Марія Приймаченко, Ушатка ізловила рака, 1983 рік

У Латвії організовують проєкт «Відкрита майстерня», у межах якого працюватимуть над створенням мозаїчних реплік-парафраз робіт Марії Приймаченко. Згодом обʼєкти передадуть у зруйнований Історико-краєзнавчий музей в Іванкові, в якому зберігалися роботи Марії Приймаченко. Про це пише Посольство України в Латвії на своїй сторінці у фейсбуці.

Зазначається, що всі охочі можуть долучитися до створення мозаїк. Учасників ініціативи забезпечать необхідними матеріалами та інструментами, а також професійною підтримкою художників. Відкриті майстерні працюватимуть у торговому центрі «Молс» (Krasta iela 46, Rīga) та у художній галереї Bazar’t. Робота над проєктом триватиме до середини серпня, а на день міста Риги, 18 серпня, готові обʼєкти представлять під час виставки в центрі міста.

Проєкт ініціювали керівник художньої галереї Bazar’t Інеса Дроне, керівник художньої галереї Happy Art Museum Галина Максимова, викладачка Київської академії декоративно-прикладного мистецтва та дизайну ім. М. Бойчука, українська біженка Марія Зенькова та керівник студії художньої мозаїки Mosaic Art Studio in Riga Вадим Верник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: