Вакансії

У Лондоні відкриються перші музейні інституції про культуру ЛГБТК+

Рендеринг виставкового простору Queercircle у Лондоні @artnet
Рендеринг виставкового простору Queercircle у Лондоні @artnet

У 2022 році, до 50-річчя першого прайд-параду в Лондоні, у столиці Великобританії з’являться дві перші музейні інституції, які розповідатимуть про культуру ЛГБТК+. Одна з них, Queer Britain, яка описує себе як «перший національний музей ЛГБТК+ у Великобританії», відкрилася 5 травня. Незабаром, 9 червня, почне свою роботу ініціатива Queercircle, діяльність якої зосереджується саме на мистецтві. 

Першою виставкою Queer Britain стане «Ласкаво просимо до квір-Британії» під кураторством Меттью Сторі. В експозиції будуть представлені  обʼєкти з архіву музею та роботи авторства Еллі Крю, Седі Лі, Роберта Тейлора, Лі та Пола Харфлітів, які є лауреатами премії Queer Britain Madame Prize. 

«Було дивовижно спостерігати за мандрівкою Queer Britain від ідеї до відкриття першого музею у Великобританії, присвяченого ЛГБТК+ людям», — розповідає куратор. 

Queer Britain розміститься в будівлі, яка прилягає до коледжу мистецтв Святого Мартіна, де також розташований Art Fund — національна благодійна організація Великобританії зі збору коштів для мистецтва, заснована у 1903 році.

Натомість ініціатива Queercircle, співголовою якої є директор галереї Victoria Miro Глен Скотт Райт, проводитиме виставки сучасних художників ЛГБТК+, архівні виставки та створить програму резиденцій.  Першим проєктом стане виставка мисткині Мікаели Йервуд-Ден — Let Me Hold You.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: