Вакансії

У Луврі відбулася конференція, присвячена боротьбі з незаконною торгівлею культурними цінностями

@louvre
@louvre

1 лютого в Луврі відбулася відеоконференція, присвячена незаконній боротьбі з торгівлею культурними цінностями. Франція організувала зустріч з метою визначити нові пропозиції на тему, які можна було б подати до Європейської комісії протягом наступних шести місяців. Поштовхом до організації зустрічі стало невдоволення артринку недавно запровадженими Європейською комісією заходами контролю, зокрема постановою 2019 року щодо імпорту культурних товарів, створених або виявлених за межами ЄС. До червня 2025 року європейська комісія має створити електронну систему для моніторингу ліцензій, необхідних для ввезення культурних обʼєктів у європейські країни.

Конференція була зосереджена на практичному розв’язанні проблеми, враховуючи виклики цифрової ери. Під час зустрічі представники Інтерполу, Всесвітньої митної організації, фахівці з Франції, Італії, Іспанії, Німеччини, Польщі, Греції та Кіпру, а також громадські організації обговорили способи відстеження підробок творів мистецтва, а також кординацію баз даних між країнами. Ще однією темою для обговорення стало просвітництво громадськості щодо боротьби з археологічним грабунком, адже вкрадені обʼєкти можуть виставлятися по всій Європі. До конференції також залучили фахівців ЮНЕСКО та Фонду Aliph (Міжнародний альянс із захисту спадщини в зонах конфлікту).

Окрім того, уряд Франції запросив до участі у конференції ключових діячів артринку, серед яких голова Міжнародної асоціації торговців стародавнім мистецтвом Вінсент Герлінг, генеральний директор аукціону Christie’s Гійомі Черутті, голова паризького аукціонного будинку Drouot Олександр Гікелло та речник Європейської коаліції артринків Генрік Ханштейн. Разом із швейцарським юристом Марком-Андре Ренольдом і двома представниками Європейської комісії, Алесією Ді Григоріо та Валері Ледур, обговорили вплив заходів проти торгівлі мистецтвом на артринок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: