Вакансії

У Львові з виставки вилучили картини з написами Suck my dick та Kiss my ass

©Флюгери Львова / Flugery Lvova
©Флюгери Львова / Flugery Lvova

Адміністрація Львівського палацу мистецтв вилучила з виставки «100 років самотності» дві картини львівського художника Олега Сусленка. Як пояснюють працівники, це зробили через фрази Suck my dick і Kiss my ass.

Виставка відкрилася 1 жовтня, а про зникнення робіт художник дізнався самостійно вже 10 жовтня, коли прийшов подивитися на експозицію. Адміністрація сказала, що роботи забрали на 3 день після відкриття, однак офіційного пояснення так і не опублікувала. 

«Якось так вийшло, що створюючи цю виставку, ми всі разом між собою узгодили певний соціальний конструкт і договір (художники, організатори, куратори), що всі один одному довіряють. Звичайно, паперових договорів не було. Але всі запевнили, що ми один одному довіряємо. На виставці мали бути роботи різні: від класиків до молодих митців. Моє рішення взяти участь у виставці було предметом величезних сумнівів та вагань. Мені було дивно уявити себе на цій території. Тому я дуже довго думав. Але мені було цікаво подивитись, що буде. Ну і сталася така ситуація — реакція прилетіла, але через три дні. Хоча було б логічно, якби установа відразу сказала, що цей художник їм не підходить через якісь певні правила чи переконання. Але оскільки роботи було схвалено, повішано, виставку відкрито, тому виникає питання, за яким саме пунктом правил їх зняли», — Олег Сусленко прокоментував ZAXID.NET.

Головний художник Палацу мистецтв Орест Скоп пояснює, що відвідувачі скаржилися на зміст, написаний на картинах, а куратор, який організував виставку, «не догледів», що саме написано на картинах. Сам куратор прокоментував це так: «Мені не соромно підняти тему самотності, містичного реалізму в західноукраїнських традиціях всупереч барокальним уявам про наше мистецтво. Але кожна регіональна структура існує в межах своїх правил, котрі ми маємо толерувати».

Олег Сусленко. Suck my dick, акрил, 2019
Олег Сусленко. Kiss my ass, акрил, 2019

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: