Вакансії

У Львові жителі історичного будинку відреставрували фасад і балкони

©uois.lviv.ua
©uois.lviv.ua

Реставрацію балконів та еркера виконано в межах міської програми, а решту фасаду реставрували співвласники власним коштом. У Львові жителі будинку на вулиці Стецька, 4 відреставрували фасад і балкони. Реставрацію балконів та еркера виконано в межах міської програми, проте решту фасаду реставрували співвласники своїм коштом. Загальна вартість робіт становить 661 тисячу гривень. Про це повідомляє Львівська міська рада.

Під час реставрації доповнено втрачений декоративний теразитовий тиньк; відновлено тяги та карнизи; відреставровано рельєфи Зигмунта Курчинського; замінено та влаштовано нове мідне покриття дашків балконів і даху еркера; замінено дерев’яні конструкції та обрешітки; влаштовані нові відливи й крапельники карнизів, тяг і підвіконників; влаштовано нову гідроізоляцію та покриття балконних плит; відреставровано та відновлено металеві решітки, жардиньєрки; здійснено розчистку від нашарувань кам’яного обличкування на рівні першого поверху й доповнені втрати каменю.

«Спільна праця мешканців і міської влади для збереження історичних будинків дає позитивні результати. Гарним прикладом такої співпраці є будинок на вул. Стецька, 4. Тут реставрацію балконів та еркера будинку виконано в межах міської програми співфінансування, а решта фасаду — 100% профінансували співвласники будинку», — пише на сайті міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: