Вакансії

У Мадриді відкрився музей пластику

8 травня в Мадриді відкрився музей пластику. Матеріал був не лише виставковим експонатом — з нього зробили тимчасову будівлю, яку потім відправили на переробку. Про це пише ArchDaily.

Куратори хотіли показати, наскільки пластик суперечливий і які можливості відкриває його повторне використання.  «Цей музей підкреслює важливість використання пластику і його вкладу в захист навколишнього середовища на всіх етапах: екологічний дизайн, використання, в тому числі повторне, і переробка», — пояснила автор проєкту Алісія Мартін.

Попри загрозу пластику екології, його можна використовувати на користь планеті. Наприклад, у музеї були буклети, в яких йшлося про можливості матеріалу. У трьох залах музею також виставили артефакти, що демонструють, як пластик змінив охорону здоров’я, харчову промисловість, будівництво, транспорт і навіть методи захисту навколишнього середовища.

«Ми багато говоримо про величезну шкоду, яку пластик завдає навколишньому середовищу. Але в багатьох випадках цей матеріал знижує надмірні витрати енергії», — журнал ArchDaily.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: