Вакансії

У Маріуполі директорка краєзнавчого музею передала окупантам картини Куїнджі та Айвазовського 

Архип Куїнджі, “Осінь”.
Архип Куїнджі, “Осінь”.

Директорка Маріупольського краєзнавчого музею Наталія Капусникова передала окупантам рф оригінали картин, зокрема авторства Архипа Куїнджі («Червоний захід», «Осінь» й «Ельбрус») та Івана Айвазовського («Біля берегів Кавказу»). Про це пише радник міського голови Петро Андрющенко у своєму телеграм-каналі

Повідомляється, що Капусникова знала точне місце таємного зберігання обʼєктів. За словами Андрющенка, росіянам передали «особисто в руки» роботи Миколи Дубовського («Море» і «Ніч на Балтійському морі»), Григорія Калмикова («А. І. Куїнджі»), бюст Куїнджі, роботи скульптора Володимира Беклемішева та три «унікальні ікони: Ісус Христос Всітримач, Богоматір з немовлям, Іоан Хреститель». Наразі окупанти вивезли всі цінні експонати з Музею краєзнавства та Художнього музею імені Архипа Куїнджі.

Також Андрющенко наголошує, що Капусникова бере участь у формуванні брехливої інформації щодо знищення музею «Азовом» 15 березня. Однак керівник департаменту культури міськради Діана Трима може спростувати цю інформацію, оскільки в цей день була в обох музеях перед евакуацією.

Нещодавно ми писали, що окупанти рф розграбовують архівні та культурні фонди Маріупольських музеїв. Радник міського голови Петро Андрющенко припускає, що у Донецьку відбудеться оцінка награбованих цінностей, аби потім переправити їх на територію рф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: