Вакансії

У Мелітополі встановлять меморіал жертвам Голодоморів в Україні

©Минуле / Майбутнє / Мистецтво
©Минуле / Майбутнє / Мистецтво

У Мелітополі створять меморіал жертвам Голодоморів в Україні. У розробці брали участь представники громади Мелітополя за підтримки місцевої влади.

Для розробки актуального комеморативного проєкту Фонд збереження історико-культурної спадщини України у партнерстві з платформою культури пам’яті Минуле / Майбутнє / Мистецтво проводить закритий конкурс.Серед учасників до проєкту залучили: Віталія Кохана, Лію Достлєву та Андрія Достлєва, Даниїла Шуміхіна, Павла Ковача, Ярему Малащука та Романа Хімея.

«Такі глибокі суспільні травми, як Голодомори 1921–1923, 1932–1933, 1946–1947 років, потребують актуальних підходів. Сьогодні в Україні тривають пошуки мови, зокрема художньої мови, якою можна говорити про історичні трагедії. Знайти доречні рішення допомагають сучасні комеморативні практики, що активно використовують засоби мистецтва», — говорять організатори.

Восени 2021 року експертна рада обере переможця та публічно презентує всі проєкти конкурсу. Відкриття меморіалу заплановане на листопад 2022 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: