Вакансії

У МКІП затвердили список монументів діячам радянської доби, які знімуть з державного обліку

Міністерство культури та інформаційної політики ухвалило рішення щодо зняття з державного обліку низки пам’ятників діячам радянської доби. Список обʼєктів, які можуть перенести або демонтувати, містить 43 монументи по всій Україні.  Про це МКІП пише у своєму телеграм-каналі.

«Подолання наслідків русифікації та тоталітаризму — як ніколи на часі. Наразі МКІП вже ухвалило рішення про зняття з державного обліку пам’ятників діячам радянської доби», — зазначають у міністерстві. 

Зокрема в Києві можуть перенести або демонтувати пам’ятник-погруддя О. Бойченка, бюсти В. Боженка та Н. Крупської, пам’ятники М. Кирпоносу, М. Фрунзе, С. Ковпаку, меморіальну дошку на будинку штабу округу на честь маршала радянського союзу Г. Жукова та інші. Однак деякі монументи не увійшли до цього списку. Зокрема йдеться про столичні памʼятники Ватутіну та Щорсу. Детально зі списком можна ознайомитися за посиланням. 

Нагадаємо, що в Україні при Міністерстві культури та інформаційної політики та Інституті національної памʼяті створили новий дорадчий орган — раду з питань дерусифікації, декомунізації та деколонізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: