Вакансії

У МоМА відкрився проєкт українських сучасних митців

Микола Рідний, фрагмент No! No! No!, 2017 рік
Микола Рідний, фрагмент No! No! No!, 2017 рік

У Музеї сучасного мистецтва Нью-Йорка відкрився проєкт Notes from the Ground — відеороботи сучасних українських художників, які були спотворені в період між революцією на Майдані та повномасштабним вторгненням рф. Серед представлених митців є Микола Рідний, Дана Кавеліна, Уля Голуб й Олексій Радинський. Проєкт триватиме з 30 березня до 30 квітня.

«Назва програми підкреслює той факт, що через тривалу війну багато хто з представлених художників у цей час перебуває в облозі або “в зоні конфлікту / на полях битв”, якщо використовувати термін [on the ground], що застосовується для опису участі у військових діях. Інші нещодавно поїхали, а хтось уже жив і працював за кордоном до вторгнення. Те саме “поле” було місцем, де відбувалися дискусії за межами нормативних кордонів, де проростали ідеї та матеріалізувалися утопії — і ми сподіваємося, що так буде й надалі», — зазначається в описі проєкту.

Нещодавно ми писали, що на знак солідарності нью-йоркський музей сучасного мистецтва (MoMА) відкрив виставку з роботами митців, які народилися в Україні. У галереї 507  — одній з галерей інституції — представлені роботи Казимира Малевича, Давида Бурлюка, Соні Делоне-Терк, Василя Єрмілова, Іллі Кабакова та інших українських митців із колекції музею. Також на виставці можна побачити вірш Сергія Жадана українською та англійською мовами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: