Вакансії

У Музеї Бредіуса виявили роботу Рембрандта

Рембрандт ван Рейн, «Воздвиження хреста» @artnews
Рембрандт ван Рейн, «Воздвиження хреста» @artnews

Музей Бредіуса в Гаазі оприлюднила роботу Рембрандта ван Рейна. Упродовж понад 100 років обʼєкт перебував в архіві музею та вважався імітацією картини художника.

Припускали, що ескіз «Воздвиження хреста» 1640-х років був написаний послідовником майстра. Завдяки новим науковим методам вдалося зʼясувати, що робота насправді створена Рембрандтом. За словами реставраторки Йоганнеке Верхаве, дослідження показало, манера написання ескізу збігається зі стилем Рембрандта.

«Дослідження показує, що ескіз має кілька змін, зроблених самим художником під час малювання, тобто створення композиції було творчим процесом. Це означає, що художник змінював свій задум під час роботи. Він явно не копіював іншу картину», — сказала вона.

У 1921 році об’єкт придбав перший куратор музею Абрахам Бредіус. Ще тоді він був переконаний, що ескіз є оригінальною роботою художника. Але з роками експерти дійшли до висновку, що це лише «грубу імітація». Мистецтвознавці аргументували тим, що «у мазках пензля удавана відсутність деталей».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: