Вакансії

У Музеї Ханенків зробили копії експонатів для незрячих та слабозорих людей

©Музей Ханенків
©Музей Ханенків

У Музеї Ханенків стартував проєкт «Тактильні копії шедеврів світового мистецтва» для незрячих та слабозорих людей. Працівники музею розмістили тактильні копії творів та схем інституції.

Тепер на стінах музею можна знайти: тактильні копії шедеврів азійського мистецтва; супровідні інформаційні таблички для тактильних копій; портативні тактильні копії експонатів для освітніх заходів для незрячих та слабозорих людей; мнемосхеми приміщень музею; підставки для розміщення стаціонарних тактильних копій та мнемосхем.У заяві музею також кажуть, що в азійській експозиції з’явилися дві тактильні копії з глини — таїландська скульптура «Голова Будди» XII століття та іранський фризовий кахель XIV століття.

Крім того, запровадять екскурсії для слабозорих і незрячих відвідувачів, для яких спеціально виготовили сім альбомів з пластиковими тактильними копіями. У майбутньому планують зняти два відеоролики, що розкажуть про специфіку розробки, адаптації та виготовлення продуктів для незрячих і слабозорих людей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: