Вакансії

У Нью-Йорку американські митці закликали закрити небо над Україною

@Betty Roytburd
@Betty Roytburd

Митці та працівники культури Нью-Йорка провели в музеї Соломона Ґуггенхайма акцію із закликом закрити повітряний простір над Україною. Про це пише на своїй фейсбук-сторінці Бетті Ройтбурд — донька українського художника Олександра Ройтбурда. 

«Ми, нью-йоркські митці та працівники культури, закликаємо до заборони польотів над Україною та припинення війни Росії з Україною. Ми хочемо привернути увагу до того, що цілями атак російських військ є атомні електростанції, та закликаємо не допустити всесвітньої ядерної та гуманітарної катастрофи», — пише Бетті Ройтбурд про вимоги учасників акції.

Під час мистецької акції сотні людей запускали з кожного поверху музею паперові літаки, зроблені з аркушів, на яких були надруковані заклики зупинити Путіна, який хоче знищити Україну і спричинити ядерну катастрофу.

«Просимо президента Байдена оголосити безполітну зону над Україною. Повне ембарго Росії. Бойкот російського впливу на культурні та політичні інституції», — наголосили митці та працівники культури Нью-Йорка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: