Вакансії

У Нью-Йорку на галерею подали судовий позов через невідоме походження роботи

Марк Ротко @nypost
Марк Ротко @nypost

На мангеттенську галерею Edward Tyler Nahem Fine Art позивається брюссельська галерея Galerie Jacques de la Béraudiere через невідоме походження роботи Марка Ротко «Без назви (червоне, жовте, синє, чорне й біле)», створеної в 1950 році. Галерея ETN відмовилася розголошувати імʼя попереднього власника, маркуючи походження як «Приватна колекція, Каліфорнія». Такий підпис інституція пояснює дотриманням угоди про конфіденційність. Однак Galerie Jacques de la Béraudiere, що придбала роботу в 2006 році за 5,4 мільйона доларів, без інформації про походження не може продати її на аукціонах, зокрема на Christie’s і Sotheby’s.

Зі слів юриста брюссельської галереї Девіда Дж. Гоффмана, «скандали з підробками підірвали довіру до експертів і галеристів, адже ринок мистецтва є потенційним місцем для відмивання грошей». Також він додав, що способи продажу, які раніше існували, більше недієздатні.

Уповноважене джерело повідомило виданню The Art Newspaper, що були спроби розвʼязати конфлікт без судового втручання, проте ETN не пішла на поступки. Також адвокат галереї відмовився коментувати ситуацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: