Вакансії

У Парижі планують перетворити Єлисейські поля на сад

Фото: PCA-Stream
Фото: PCA-Stream

Міська голова столиці Франції Анн Ідальго одобрила план озеленення міста, який передбачає реформацію візитної карточки Парижа — Єлисейських полів.

На перетворення вулиці у «надзвичайний сад» готові витратити 250 мільйонів євро. Комітет Єлисейських полів з 2018 року проводить кампанію за основний редизайн проспекту та його околиць. «Легендарний проспект втратив свою пишність за останні 30 років. Парижани поступово відмовлялися від нього», — йдеться у заяві комітету, підтримуючи оголошення Ідальго.

«Його часто називають найкрасивішим проспектом у світі, але ті з нас, хто працює тут щодня, не впевнені в цьому», — сказав Жан-Ноель Рейнхардт, президент комітету у 2019 році.

Комітет провів публічну консультацію, щоб обговорити, що слід робити з проспектом. До основних вимог увійшло зменшення місця для транспорту, перетворення доріг на пішохідні та зелені зони, а також створення тунелів з дерев  для покращення якості повітря, яка за останні роки в Парижі суттєво змінилася. Місто не справляється з щорічним підвищенням температури, тому влада намагається сприяти озелененню столиці.
Відкриття планують на 2030 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: