Вакансії

У Південній Кореї музей розпродує «національні скарби»

@theartnewspaper
@theartnewspaper

Цього місяця Фонд мистецтва та культури Південної Кореї виставив на аукціон дві скульптури, які вважаються національним надбанням. Обидві бронзові статуї Будди продасть сеульський аукціонний будинок K Auction 27 січня, вони стануть частиною великого розпродажу. Ціна кожного обʼєкта становить від 17 до 25 мільйонів фунтів стерлінгів. Втім, згідно з законодавством обʼєкти спадщини не можуть залишати кордони Південної Кореї.

За оцінками експертів, скульптури стануть найдорожчими обʼєктами, які коли-небудь продавали на аукціоні в Кореї. У 2019 році цей рекорд встановила біла порцелянова посудина династії Чосон ціною 1,9 мільйона фунтів стерлінгів.

Це перший випадок в історії Кореї, коли сеульський музей Kansong виставляє на продаж національні надбання. За словами представників Фонду мистецтва та культури, це вимушене рішення, адже інституція перебуває у фінансовій скруті, а з 2014 року її будівля зачинена для відвідувачів. Прессекретар музею відмовився відповідати на запитання, чи підуть кошти з продажу об’єктів на реконструкцію приміщення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: