Вакансії

У Помпеях на віллі знайшли кімнату рабів

©Pompeii Archeological Park/Ministry of Cultural Heritage and Activities and Tourism
©Pompeii Archeological Park/Ministry of Cultural Heritage and Activities and Tourism

Під час розкопок давньоримської вілли І століття у районі Помпей археологи знайшли кімнату рабів, у якій жили троє людей, — ймовірно, сім’я з дитиною. Про це пише Science Alert.

Кімната була розташована на території вілли поряд зі стайнею і мала одне вікно, а її площа становила 16 квадратних метрів. Археологи знайшли у ній три ліжка — два завдовжки 170 сантиметрів і одне на 30 сантиметрів коротше. Під ними раби зберігали особисті речі, кераміку та нічний горщик. Крім цього у кімнаті стояла дерев’яна скриня та вісім амфор. За попередньою оцінкою археологів, раби могли обслуговувати стайню і ремонтувати візки, оскільки на одному з ліжок лежало кермо від воза.

Попри вік дві тисячі років, кімната збереглася у відмінному стані. У ній зотліли всі органічні предмети, але вони залишили по собі порожнечі в ґрунті, тож археологи заливають їх гіпсом, щоб одержати об’ємні моделі речей.Науковці вже чотири роки займаються дослідженням вілли і за цей час вони розчистили стайню та підвал, а також знайшли останки двох загиблих чоловіків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: