Вакансії

У Помпеях виявили будинок із мебльованими кімнатами та предметами побуту

@theartnewspaper
@theartnewspaper

У Помпеях археологи виявили дім із мебльованими кімнатами та предметами побуту. Будинок належав представники середнього класу. На думку вчених, знайдені обʼєкти проливають світло на побут та життя мешканців Помпеї.

Дослідження обʼєкта тривало з 2018 року. Тоді науковці виявили маленьке святилище (ларарій), яке є частиною будинку. Приміщення використовувалось для поклоніння ларам або хатнім духам, які захищали сім’ю. Загалом було досліджено чотири кімнати, у яких збереглися різноманітні предмети побуту І століття нашої ери.

У спальні науковці знайшли частково збережений каркас ліжка, а також залишки подушки. Біля ліжка стояла дерев’яна скриня із керамічною тарілкою з червоної неглазурованої глини та олійна лампа, на якій зображено момент перетворення Зевса на орла. У кімнаті також містився невеликий круглий столик на трьох ніжках, на якому стояла декоративна посудина.

Комора була єдиним приміщенням із земляною підлогою та не витинькованими стінами. У невеликому коридорі археологи виявили залишки двометрової дерев’яної шафи з маленькими глеками та амфорами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: