Вакансії

У Римі відкрили Музей врятованого мистецтва 

@artnet
@artnet

У Римі, у Термах Діоклетіана, відкрився Музей врятованого мистецтва. Тут експонуватимуться обʼєкти, які незаконно вивезли з країни, але врешті-решт повернули на батьківщину. 

Нині відкрилася перша виставка, на якій представлено близько ста етруських, давньогрецьких і давньоримських артефактів. Подія триватиме до жовтня, потім предмети повернуться до своїх інституцій, а експозиція музею оновиться.

Повідомляється, що чимало обʼєктів знайшли «чорні археологи», починаючи з 1980-х років, а потім їх контрабандою вивезли з Італії. Предмети, що потрапили до Америки, опинилися у приватних колекціях, музеях й аукціонних будинках. Наприклад, біле мармурове погруддя римського імператора Септимія Півночі. Обʼєкт викрали в 1984 році з музею в регіоні Кампанья. Лише у червні 2020 році про нього стало відомо завдяки аукціону Christie’s у Нью-Йорку, де збиралися виставити його на аукціон. Зазначається, що італійський підрозділ із захисту культурної спадщини, створений у 1969 році, вже повернув понад три мільйони вкрадених артефактів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: