Вакансії

У Римському Національному музеї мистецтва XXI століття MAXXI відкрилася виставка українських митців 

@maxxi.art
@maxxi.art

10 березня у Римському Національному музеї мистецтва XXI століття MAXXI відкрилася виставка Ukraine: Short Stories, на якій представлено 140 робіт українських митців. Серед художників-учасників  Алевтина Кахідзе, Віктор Сидоренко, Влада Ралко, Ілля Чичкан, Тая Галаган (Тетяна Гершуні), Тарас Ковач, Максим Мамсиков, Павло Маков, Сергій Петлюк, Степан Рябченко та інші. Роботи тісно пов’язані з подіями, з якими Україна зіткнулась у 2014 році, і з «глибокими змінами, яких ця країна — делікатне перехрестя між Балтійським і Чорним морями, Європою та Азією — зазнала за останні роки». Виставку можна відвідати до 25 квітня.

«Завдяки різноманітності стилів і технік, починаючи від оптичних ефектів і закінчуючи скульптурними пейзажами та магією 3D-технологій, індивідуальні історії художників стають творчими компонентами великого наративу сучасної України. Виставка розповідає про художню та культурну складність України, пропонуючи цікавий, репрезентативний і симптоматичний перетин України, який є актуальним і сьогодні», — зазначається в анонсі виставки.

Нещодавно ми писали, що з 8 квітня на медіаплатформі ikono TV розпочнеться показ українського відеоарту How Are You?, який курує Катерина Філюк. Проєкт створено спільно з Українським інститутом та ikono TV. Серед представлених митців Петро Армяновський, Fantastic Little Splash, Микола Рідний, Олексій Радинський, Ярема Малащук і Роман Хімей, Оксана Карпович і Дана Кавеліна. Переглянути відеороботи можна буде до 1 травня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: