Вакансії

У Саккарському некрополі  археологи виявили нові артефакти

Поблизу Каїра під час розкопок Саккарського некрополя археологи виявили в гробницях 250 саркофагів з муміями, схованку зі 150 бронзовими статуями та папірус із текстами «Книги мертвих». Науковці відносять обʼєкти до пізнього періоду — їм близько 2500 років.

Знайдені статуї зображують давньоєгипетських божест: Анубіса, Мін-Амона, Осіріса, Ісіду, Нефертума, Бастет та Хатхор. Також знайдено безголову бронзову статую архітектора Імхотепа. Науковці наголошують, що попри такий вік, добре збереглися розписані саркофаги. Серед інших цікавих знахідок є дев’ятиметровий папірус із давньоєгипетськими заупокійними текстами та дерев’яні статуї богинь-плакальниць — Ісіди та Нафтіди. Поряд з обʼєктами виявили ритуальні посудини, амулети, прикраси та предмети побуту. Артефакти передадуть до музеїв.

Нещодавно ми писали, що у давньоєгипетському некрополі Саккара археологи виявили гробницю чиновника. Дослідження ієрогліфічних написів у цій усипальниці допомогло встановити, що чоловік був наближений до фараона та мав дозвіл на читання документів із грифом «секретно».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: