Вакансії

Художниця Катя Бучацька представила 14-годинну відеоінсталяцію у Соборі Ліверпуля

Інсталяція «Ізюм—Ліверпуль» Каті Бучацької @suspilne
Інсталяція «Ізюм—Ліверпуль» Каті Бучацької @suspilne

У Ліверпульському Соборі українська художниця Катя Бучацька представила 14-годинну багатоканальну інсталяцію «Ізюм-Ліверпуль». Проєкт створено для Єврофестивалю (EuroFestival) 2023. 

Відеоробота демонструє українські ландшафти, які бачили переселенці, що тікали від повномасштабної війни на захід.  Інсталяція складається з 12 відеоекранів, що фіксують пейзажі у режимі реального часу залізничного сполучення в обидві сторони маршрутом Ізюм—Харків—Полтава—Миргород—Лубни—Київ—Фастів—Козятин—Винниця—Хмельницький—Тернопіль—Красне—Львів—україно-польський кордон. 

У коментарі британській службі BBC Бучацька сказала, що створила цю інсталяцію аби нагадати людям про війну в Україні, і що власне пісенний конкурс Євробачення відбувається в Ліверпулі саме через повномасштабне вторгнення рф. 

EuroFestival — це серія культурних подій, створена у співпраці України та Великої Британії до Євробачення 2023. Загалом на фестивалі буде представлено 24 мистецькі проєкти, переважна частина з них створені у співпраці українських та британських митців та мисткинь. Захід триватиме  з 1 до 14 травня у Ліверпулі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: