Вакансії

У спорткомплексі НПУ ім. Драгоманова продовжують руйнувати мозаїку


У спорткомплексі НПУ ім. Драгоманова продовжують руйнувати мозаїку: працівники вбили балки прямо в стіну з роботою і пошкодили значну її частину — збили кілька кілограмів смальти. 

За словами релігієзнавця та викладача Антона Фоменка, який особисто спілкувався з директором, з’ясувалося, що на місці мозаїки хочуть зробити скеледром. У спорткомплексі безліч вільного простору, тож чому стіна для скеледрому має бути саме там — невідомо.

«Робити скеледром на мозаїці — варварство і знущання над культурною спадщиною України. Мозаїки 2-ї половини ХХ століття — унікальний пласт нашої культури, створений українськими художниками… Мозаїки робили зі смальти — це дорогий матеріал, який виплавляли на спеціальному склозаводі в Лисичанську. Професійний художник робив ескіз з дотриманням принципів монументальної композиції. З Лисичанська привозили кілька тон смальти, кололи на дрібні шматки — і далі йшла кропітка, багатомісячна праця. Кожен камінчик мозаїки художник викладав вручну», пише Ukrainian Modernism.

У цей четвер, 16 грудня, відбудеться акція проти зруйнування роботи. Збір об 11:00 на вулиці Тургенівській, 3/9.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: