Вакансії

У США інженери зібрали дрон за малюнком Леонардо да Вінчі

Дрон за малюнком Леонардо да Вінчі @cnet
Дрон за малюнком Леонардо да Вінчі @cnet

Інженери з Університету Меріленда зібрали дрон за малюнком Леонардо да Вінчі, який художник створив 530 років тому. Квадрокоптер Crimson Spin може злітати й переміщатися повітрям завдяки архімедовим гвинтам, які накреслив художник.

З 2019 року команда інженерів Мерілендського університету розробляла та випробувала проєкт у межах конкурсу на найкращий дизайн. Згодом один із членів команди, Остін Прете, побудував Crimson Spin — квадрокоптер-безпілотник з використанням гвинтоподібної конструкції да Вінчі, та здійснив на ньому кілька коротких подорожей. Повітряні гвинти Леонардо справді здатні працювати лише за тієї умови, що вони створені з сучасних матеріалів. Інженери використовували у роботі алюміній, пластик, електродвигуни, батареї та програмне забезпечення для розрахунку гідродинамічних характеристик, моделювання та управління прототипом.

За словами розробників, на основі цієї технології можна зібрати більший літальний апарат, який зможе підняти в небо людину. Натомість існує низка проблем, зокрема велика вага та потенційна нестійкість повітряних гвинтів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: