Вакансії

У США створили музей художників-аутсайдерів

Музей Art Preserve. @theartnewspaper
Музей Art Preserve. @theartnewspaper

У штаті Вісконсин Центр мистецтв Джона Майкла Колера відкрив Art Preserve. Це музей, що присвячений художникам з маленьких провінційних міст.
На території площею 6 тис. кв. м експонується і зберігається понад 25 тис. творів мистецтва. На думку кураторів, новий простір стане місцем, де досліджують і демонструють роботи тих, хто експериментує з практиками та жанрами. 


Одна з особливостей музею — народне мистецтво, створене з підручних матеріалів. 
«Вони орієнтовані більше на умови життя художника, life-specifiс, ніж на особливості навколишнього простору, site-specifiс», — пояснює помічник куратора музею Лаура Бікфорд.


Музей має 3 поверхи, у кожного художника свій сектор. Дизайн Art Preserve розроблений компанією Tres Birds. Центральний вхід у будівлю прикрашений високими дерев’яними дошками, які створюють тінь для експонатів. Відвідувачі потрапляють в копію таверни Smith’s, де продають живе пиво. Сидячи за барною стійкою, можна побачити оригінальні роботи Фреда Сміта. З 1948 по 1976 рік він на своїй фермі встановив близько 230 бетонних скульптур та прикрасив їх пивними пляшками. Згодом, після симетрії Сміта, Незалежний Фонд Колера, що працює з Центром мистецтв, придбав ділянку. Десять скульптур Сміта наразі представлені на експозиції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: