Вакансії

У США жінка випадково купила за безцінь картину відомого митця

Кілька років тому американка зі штату Нью-Гемпшир, чиє ім’я невідоме, за $4 придбала в комісійній крамниці Savers запорошену картину в рамці. Виявилось, що це робота американського художника Ньюелла Конверса Ваєта, вартість якої оцінюють у чверть мільйона доларів.

 Після безуспішної спроби ідентифікувати роботу в інтернеті жінка залишила її в шафі та забула про це. У травні 2023 року вона натрапила на полотно під час прибирання та вирішила опублікувати фото у фейсбук-групі «Речі, знайдені у стінах». Невдовзі з нею зв’язалася мистецтвознавиця , яка розповіла, що автором роботи є Ньюелл Конверс Ваєт — художник і ілюстратор першої половини ХХ століття. Серед його робіт – обкладинки до книжок «Пригоди Тома Соєра», «Робінзон Крузо», «Острів скарбів» тощо. Також створював календарі, плакати й афіші.

Придбаний жінкою твір був визначений як один із варіантів дизайну обкладинки для роману Гелен Гант Джексон «Рамона». Книга розповідає історію дівчини-сироти на тлі завершення Американо-мексиканської війни. Малюнок зображує головну героїню та її мачуху у строгій чорній сукні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: