Вакансії

У Сумах убезпечили скульптури французького скульптора Аристида Круазі

@Facebook
@Facebook

У Сумах активісти та волонтери убезпечують від ворожих обстрілів та потенційного знищення скульптури XIX столітті, створені французьким скульптором Аристидом Круазі. Скульптурний ансамбль «Янгол із дитиною» та «Голгофа» встановлені на могилах родин Харитоненків та Суханових, які поховані на Петропавлівському цвинтарі. Про це повідомляє волонтерська група «Наш форпост» на своїй фейсбук-сторінці.

«Художнім витворам із карарського мармуру авторства французького скульптора Аристида Круазі більш як сто років. Неймовірної краси роботи, пам‘ятки мистецтва й історії. Авторська копія однієї з них — скульптури “Два Янголи” — експонується в Луврі», — повідомляє група.

Також зазначають, що за організацію робіт взявся сумський підприємець Леонід Баканов, який за власні кошти придбав матеріали. Скульптури обмотують армованою тканиною та обкладають мішками з піском.

«Робимо це для нащадків, бо війна війною, а історію України треба зберегти, яка б орда не прийшла. А Україна — встоїть! Навіть не сумнівайтесь!», — розповідають учасники групи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: