Вакансії

У Тайванському національному палаці-музеї розбито три артефакти вартістю 77 мільйонів доларів

@theguardian
@theguardian

Тайванський національний дворець-музей зізнався, що за останні 18 місяців у результаті окремих інцидентів було розбито три артефакти династії Мін і Цін на суму 77 мільйонів доларів. Обʼєкти датовані XV–XVII століттям.

Інституція заявила, що після перевірки записів із камери відеоспостереження не вдалося встановити, хто несе відповідальність за два ушкодження, але пояснили, що за одним з інцидентів стоїть необережне поводження із предметом. Директор музею Ву Міча заявив, що старший співробітник поклав артефакт на стіл заввишки один метр, звідки обʼєкт впав на підлогу й розбився.

Опозиційні депутати звинуватили керівництво музею в приховуванні інцидентів. На думку чиновника Чень І-шина, інституція змушує своїх співробітників мовчати про те, що сталось. Керівництво музею все заперечує та пояснює відсутність інформації тим, що розслідування ще не закінчено. Також там наголосили, що не повідомляли про факт пошкодження, оскільки обʼєкти класифікуються як «загальні старожитності», а вартість збитків набагато нижча за названу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: