Вакансії

У Токіо почали демонтувати капсульну вежу «Накагін» 

@dezeen
@dezeen

У Токіо почали демонтувати капсульну вежу «Накагін», яку спроєктував японський архітектор Кішо Курокава у 1972 році. На відео, опублікованому Dezeen, можна побачити, як робітники знімають обшивку споруди, а активісти обережно демонтують круглі віконні рами та вбудоване умеблювання, аби зберегти їх.

Розмови щодо демонтажу об’єкта точилися ще з 2006 року, оскільки  через нестачу фінансування будівля почала руйнуватися. Обʼєднання колишніх мешканців будівлі — Nakagin Capsule Tower A606 Project — виступало за збереження споруди. Вони виходили на протести, збирали кошти та підписували петиції для захисту будівлі.

Вежа «Накагін» є яскравим прикладом японської течії метаболізму. Згідно з ідеєю цього напряму, місто та архітектура є живими організмом, тому повинні постійно оновлюватися. Сам проєкт складається з двох взаємопов’язаних бетонних веж, в яких розміщується 140 капсул. У кожному модулі, площа якого становить 10 квадратних метрів, могла розміститися одна особа. Такий проєкт був розрахований на офісних клерків, які іноді не встигали доїхати до будинку на околиці міста серед робочого тижня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: