Вакансії

У Туркменістані відкрили пам’ятник собаці улюбленої породи президента

У Туркменістані президент країни Гурбангули Бердимухамедов відкрив пам’ятник алабаю — улюбленій породі собак. Статуя стоїть в центрі столиці країни, місті Ашґабад. Про це пише artnet news.

Золотий алабай заввишки 5 метрів стоїть на дев’ятиметровому постаменті. Пам’ятник — частина останнього етапу розвитку міста. За минулі роки встигли також побудувати велику кількість багатоповерхівок та торгових центрів. Державне інформаційне агентство повідомляє, що собака віддає данину «зразковій мужності і чуттєвому серцю» породи. Минулого року президент випустив книжку, присвячену цій породі, до якої навіть написав вірш, повідомляє The New York Times.

Гурбангули Бердимухамедов — 2-й президент Туркменістану, який обіймає цю посаду з 2007 року. Бердимухамедов доктор економічних і медичних наук, займається творчістю, пише вірші та музику, а також є чемпіоном зі стрільби і автоспорту. У 2019 він зайняв 23 місце в рейтингу найгірших диктаторів світу за версією видання The Foreign Policy. У країні один із найнижчих рейтингів свободи преси.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: