Вакансії

У Варшаві створили центр відбудови української  культури після війни

@the-village
@the-village

Міська рада Варшави створила проєкт «Дім відбудови України», який допомагатиме зберегти культурні памʼятки, а також відбудувати зруйновані внаслідок повномастабного вторгнення рф українські міста.

У межах проєкту відбуватиметься обмін інформацією між польськими та українськими містами, збір матеріалів для охорони пам’яток, створення фонду реконструкції України спільно із Організацією міст Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО та робота над планом відбудови української спадщини з фахівцями в різних галузях. Варшавський офіс реставраторів уже розпочав співпрацю з Україною. 

Нині польські фахівці допомагають Україні в підготовці документів для внесення історичних центрів Одеси, Чернігова та двох місць у Харкові, зокрема площі Свободи та хмарочоса Держпрому, до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. 

Повідомляється, що ініціатива виникла  на основі постійної співпраці з українськими містами, яка розпочалася з перших днів повномасштабної війни. Зокрема, для збереження об’єктів у Львові та Харкові зібрали мішки з піском, негорючі тканини, деревʼяні плити, вогнегасники, а також понад 500 протипожежних ковдр.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: