Вакансії

У Великобританії не побудують тунель під Стоунхенджем

©Finnbarr Webster/Getty Images
©Finnbarr Webster/Getty Images

Суд Великобританії скасував плани будівництва тунелю на шосе поблизу Стоунхенджа — запропоновану дорогу визнали небезпечною для доісторичної пам’ятки.

Група під назвою «Зберегти Стоунхендж, об’єкт Всесвітньої спадщини» оскаржила рішення секретаря транспорту консервативної партії Гранта Шаппса підтримати план у розмірі 1,7 мільярда фунтів стерлінгів. У п’ятницю вищий суд Великобританії визнав, що у рішенні Шаппса не було належним чином розглянуто альтернативні плани тунелю, які потенційно можуть завдати меншої шкоди, а також не оцінено ризик заподіяння шкоди території, як того вимагає закон.

У плані дороги A303, яка була офіційно оформлена у 2017 році, буде передбачено двосторонній тунель біля історичного місця, а нинішню магістраль перетворять на пішохідну дорогу. Рішення порадувало археологів та екологічні групи. «Ми не могли бути більш щасливими від результататів судового оскарження. В ідеалі такий тунель починався і закінчувався б поза межами об’єкта всесвітньої спадщини», — сказав Джон Адамс, директор і виконуючий обов’язки голови групи Save Savehenhen.

Раніше цього місяця Мехтільд Ресслер, директор Центру всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, припустив, що такі місця, як Стоунхендж, можуть бути занесені до списку зникаючих, якщо уряд не прийме рішення щодо захисту пам’яток.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: