Вакансії

У Великобританії знайшли найбільший доісторичний об’єкт

©Freesally
©Freesally

Археологи підтвердили, що величезне кільце 4500-річних ям, знайдених поблизу Стоунхенджу, було зроблено людьми. Воно у двадцять разів більше ніж Стоунхендж, що робить його наймасивнішим доісторичним об’єктом у Великобританії. Коло підземних споруд має діаметр 3 кілометри, а в центрі стіни Даррінгтона — неолітична огорожа, яка колись містила ще один Хендж.

На сьогодні вчені використали нову оптично стимульовану люмінесценцію (OSL), щоб ідентифікувати 20 стовпів, всі з яких мають ширину 10 метрів і глибину 5 метрів. Той факт, що вони мають однакові розміри, підтверджує думку про те, що вони були створені людиною.Професор Вінсент Гаффні з Бредфордського університету, який очолював команду, що вперше виявила ями минулого року, вважає, що вони є доказом важливого доісторичного місця. Деякі експерти, однак, ідентифікували шахти як природні воронки.

«Ми зараз дослідили майже половину з них, і всі вони однакові. Це свідчить про те, що це одна величезна структура. Можливо, вона виникла через природний чинник, але ми не знайшли його. Тому можна ідентифікувати, що це найбільша доісторична споруда, знайдена в Британії», — сказав Гаффні.

Раніше уряд анонсував бажання зробити тунель для швидкісного потягу «Лондон — Стоунхендж», проте науковці були проти через небезпеку для пам‘ятки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: