Вакансії

У Великобританії знайшли скульптуру, автором якої є Генрі Мур

Генрі Мур «Мати й дитина» @dreweatts
Генрі Мур «Мати й дитина» @dreweatts

Протягом десятиліть свинцева скульптура стояла покинута на захаращеній полиці в домі сім‘ї Гастингсів, а нещодавно стало відомо, що автором твору є британський скульптор Генрі Мур. Експерти оцінюють скульптуру у 40–68 тисяч доларів, і вже в березні 2022 року її виставлять на аукціон в Англії.

У коментарі виданню Artnet News спеціалістка аукціонного дому Dreweatts Франческа Вітем розповіла, що родина Гастингсів називала скульптуру «Генрі Мур», проте не здогадувалася про її справжнє походження. Агент, який працював із родиною, помітив роботу і звернувся до спеціалістів аукціону Dreweatts, а вже останні до Фонду Генрі Мура. Фонд засвідчив автентичність твору восени 2021 року. Експерти пов’язали його з ескізом художника 1939 року під назвою «Вісімнадцять ідей для скульптури».

Роботу під назвою «Мати й дитина» митець створив у період між 1939 і 1940 роками як попередній проєкт для однієї з майбутніх скульптур. Після створення Мур подарував статуетку Юберту де Кроніну Гастингсу — багаторічному редакторові журналу The Architectural Review. З того моменту вона роками стояла на одній із полиць шафи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: