Вакансії

У Венеції встановили бетонний міст, надрукований на 3D-принтері від Zaha Hadid Architects

©Zaha Hadid Architects
©Zaha Hadid Architects

Зараз у Венеції проходить архітектурна бієнале, в її межах студія Zaha Hadid Architects представила пішохідний міст Striatus, надрукований на 3D-принтері.

Над проєктом студія працювала спільно з компанією ETH Zürich та інженерами з Block Research Group. Про це пише Dezeen. Його протяжність — 16 метрів, конструкцію збирали без цементу, клею чи додаткової опори. Striatus — неармований арковий міст, який зберігає форму завдяки силі стиснення і гравітації. Міст складається з 53 порожніх блоків, кожен з яких створений з 500 шарів друкованого бетону. Міст встановили в саду Джардіні делла Марінаресса.

«Ми хотіли йти в ногу з часом, піти на виклики, що стоять перед архітектурою, інженерією і будівельною галуззю, продемонструвавши відповідальний підхід до проєктування з використанням одного з найбільш популярних і довговічних матеріалів — бетону», — говорять в Zaha Hadid Architects.

На друк кожного блоку потрібно 84 години, а на будівництво моста, включно зі заливкою фундаменту, збіркою, установкою сходів і настилів, пішло 35 днів. Студія запевняє, що такий міст міг би стояти століттями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: