Вакансії

У Верховній Раді пропонують скасувати обмеження бюджету УКФ до кінця війни

@detector.media
@detector.media

Народні депутати пропонують скасувати до закінчення воєнного стану обмеження щодо фінансування поточної діяльності Українського культурного фонду не більше ніж 16 % річних надходжень з усіх джерел. Водночас нардепи виступили проти передачі частини повноважень керівних органів УКФ Міністерству культури та інформаційної політики на період воєнного стану.

Відповідну частину законопроєкту № 8023 підтримали члени комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики на черговому засіданні 5 жовтня 2022 року. Із запровадженням воєнного стану у 2022 році видатки УКФ скоротили на 90 % — понад 500 мільйонів гривень, що були передбачені на реалізацію культурно-мистецьких проєктів у 2022 році, спрямували на потреби ЗСУ. Але в червні ухвалили закон, що дозволяє УКФ дофінансування на період воєнного стану.

«Ми згодні, що потрібно підтримувати фінансово Український культурний фонд. Нас турбує, що постійно зменшуються видатки на культуру. Пункт 2.2 мені здається неправильним і небезпечним. У разі їх ухвалення ми ставимо під загрозу саму природу Українського культурного фонду як незалежної інституції», — зазначив Володимир В’ятрович у коментарі «Детектору медіа».


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: