Вакансії

У вільному доступі зʼявилась інтернет-енциклопедія про історію індійського мистецтва

Krishna’s Longing for Radha, from the Gita Govinda of Jayadeva (circa 1820-25). Courtesy of the Cleveland Museum of Art @artnet
Krishna’s Longing for Radha, from the Gita Govinda of Jayadeva (circa 1820-25). Courtesy of the Cleveland Museum of Art @artnet

В Індії музей мистецтва та фотографії у Бангалорі створив безплатну онлайн-енциклопедію MAP Academy, яка описує 10 000 років індійського мистецтва. За словами авторів енциклопедії, це перший подібний ресурс, присвячений художнім традиціям Індії.

«До цього люди отримували інформацію про індійське мистецтво або від західних установ, або від ринку, або від дуже спеціалізованих вчених, які пишуть книжки, що більшість людей не можуть зрозуміти», — розповідає засновник проєкту Натан Гаскелл. 

На безплатній платформі, над якою працювала команда з 19 редакторів й авторів протягом трьох років, представлено понад 2000 статей про відомих художників, рухи, практики, техніки тощо. Зокрема, всі охочі з різних куточків світу можуть дізнатися про Бенгальську школу художників-модерністів або про традицію вишивки Баг у Пенджабі. Також автори проєкту планують додати матеріали про мистецтво Південної Азії загалом.  

Музей мистецтва та фотографії у Бангалорі створив промисловець і філантроп Абхішек Поддар, чия колекція з більш ніж 7000 творів мистецтва стала основою зібрання музею.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: