Вакансії

У Вільнюсі перейменують музей імені Пушкіна

@lrt
@lrt

Вільнюського міського самоврядування розгляне питання про перейменування Літературного музею імені Олександра Пушкіна на музей-садибу Маркучяй. Мета перейменування — повернути музею історичну назву, оскільки вона «відповідає діяльності, якою нині займається музей».

«Із (…) заповіту останньої власниці садиби видно, що власники садиби Маркучяй не називали садибу таким чином, вона мала назву садиба Маркучяй», — йдеться в пояснювальній записці.

Власниця маєтку — Варвара Мельникова в 1899 році вийшла заміж за Григорія Пушкіна, сина поета Александра Пушкіна. Після її смерті за її заповітом маєток було передано міській громаді в 1940 році. Через 8 років на базі садиби було відкрито музей імені Пушкіна, перший літературний музей у Вільнюсі.

Відповідна назва також погоджена з представниками міністерства культури, державної комісії з литовської мови та факультету історії Вільнюського університету.

Нагадаємо, у Києві перейменували дві інституції — Київський музей Пушкіна та Музейно-виставковий центр сучасного мистецтва.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: