Вакансії

У Єгипті затримали робота-художницю через підозру у шпигунстві

©David Parry/PA
©David Parry/PA

У Каїрі прикордонники затримали британського робота-художницю Ai-Da, якого відправили на виставку сучасного мистецтва «Вічність — зараз». Митники запідозрили в шпигунстві й наклали на робота арешт — його утримували 10 днів. Про це пише The Guardian.

Як потім пояснив автор Ai-Da Ейдан Меллер, робота затримали через вбудовані в нього модем і камери в очах, які йому потрібні для малювання. Британський посол спромігся звільнити експонат до виставки, яка відкрилася 21 жовтня у пірамідах Гізи. У межах проєкту також покажуть й інші об’єкти: роботи британського скульптора Стівена Кокса, італійського скульптора Лоренцо Куїнна, єгипетського художника Моатаза Насра та інших. Робот представить скульптуру-автопортрет з трьома ногами, з посиланням на знамениту загадку Сфінкса: «Хто ходить вранці на чотирьох ногах, вдень — на двох, а ввечері — на трьох?».

Ai-Da розробили як першого в світі робота-художника і назвали на честь програмістки Ади Лавлейс. Ai-Da створює роботи за допомогою камер в очах і біонічної руки, якими керують алгоритми штучного інтелекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: