Вакансії

УКФ просить зняти фінансові обмеження зі своєї діяльності 

@mizanscena
@mizanscena

Український культурний фонд просить  зняти обмеження зі своєї фінансової діяльності у 16% від річних надходжень з усіх джерел. 8 травня Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики підтримав відповідний законопроєкт  №7417, зареєстрований у Верховній Раді 30 травня 2022 року. 

У пояснювальній записці до законопроєкту зазначається, що із запровадженням воєнного стану УКФ у 2022 році скоротили видатки на 90%. З метою забезпечення стабільної роботи УКФ автори проєкту пропонують зняти вищезгадане обмеження. За словами заступниці міністра культури та інформаційної політики України Лариси Петасюк, якщо обмеження триватимуть, фонд буде змушений скоротити значну частину співробітників. Натомість голова комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв повідомив, що нині члени комітету та керівництво МКІП працюють з європейськими партнерами, аби отримати кошти, які дозволять знову розпочати грантові програми. 

Нагадаємо, згідно з постановою Кабінету Міністрів України понад 500 мільйонів гривень, що були передбачені на реалізацію культурно-мистецьких проєктів фонду в 2022 році, спрямували на потреби ЗСУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: