Вакансії

УКФ відмовив у підтримці фестивалю архівного кіно «Німі ночі»

©nv.ua
©nv.ua

21 травня Довженко-Центр повідомили про відхилення Наглядовою радою Українського культурного фонду заявки на фінансування Фестивалю німого кіно та сучасної музики «Німі ночі» — Mute Nights Festival.

У заяві представники центру пишуть, що попредньо вони займали 9-те місце в рейтингу і претендували на грант, який дозволив би реалізувати подію. «”Німі ночі” — єдиний в Україні та найбільший у Східній Європі фестиваль архівного кіно, що досліджує, переосмислює та презентує українське і світове німе кіно через музику сучасних авторів», — йдеться в заяві.

Проєкт «Німі ночі» отримав від експертів УКФ 470 з 500 балів. Вони високо оцінили наміри та плани Центру, були і зауваження, проте «порушення переговорної процедури позбавили нас можливості надання пояснень».
20 травня Наглядова Рада УКФ прийняла рішення не підтримувати «Німі ночі» через «невідповідність пріоритетам обраного ЛОТ-у та програми в цілому і/або через відсутність демонстрації потенціалу позитивної динаміки масштабування та/або не врахування загальних стратегічних цілей Фонду», — тоді як експерти в своїх висновках, навпаки, наголосили на відповідності проєкту пріоритетам ЛОТ-у. Рішення було безапеляційним: «Через велике навантаження Фонд не надає додаткових роз’яснень щодо причин відхилення та не приймає апеляції на рішення Наглядової Ради».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: