Вакансії

УКФ запускає фандрейзингову кампанію для підтримки культури

Національний художній музей України   @topclub
Національний художній музей України @topclub

Український культурний фонд розпочинає фандрейзингову кампанію для підтримки культури. Також УКФ закликав своїх приватних, закордонних і філантропічних партнерів долучитися до ініціативи. 

Український культурний фонд пропонує підтримати проєкти та спільноту у форматі стипендій і грантів. Наразі допомоги потребують працівники сфери культури, які залишилися на території України, а також медіа та культурно-мистецькі проєкти, спрямовані на популяризацію української культури за кордоном і в Україні.

«Понад місяць триває повномасштабна війна, яку розвʼязала російська федерація на території вільної України. Втрати української культури, завдані російською армією, включають не лише матеріальну (музеї, архіви, театри, пам’ятники) та нематеріальну культурну спадщину (традиції, фольклор, пісні тощо), а й людей — носіїв цих традицій, професійних митців, культурних менеджерів та інших професіоналів сектору, які формують ідентичність української культури», — зазначає УКФ на своєму офіційному сайті

Нещодавно ми писали, що Український культурний фонд створив інтерактивну «Мапу культурних втрат» задля наочної демонстрації масштабів руйнації. На думку УКФ, візуалізація таких воєнних злочинів спростовує заяви російського керівництва, що армія рф начебто завдає удари виключно по об’єктах військової інфраструктури.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: