Вакансії

Українські фотографки зібрали більше мільйона гривень з продажу NFT

Наталія Міготіна
Наталія Міготіна

Від початку повномасштабного вторгнення рф на територію України організація жінок-фотографок України (UWPO) зібрала більше мільйона гривень з продажу NFT. Усі кошти відправили на гуманітарну допомогу в гарячі точки (Харків, Чернігів, Маріуполь, Суми, Київська область), а також на забезпечення ТрО та Збройних Сил засобами захисту. Окрім того, матеріальну допомогу надали дитячим притулкам, зоопаркам і притулкам для тварин, що залишилися без фінансування. 

В ініціативі взяли участь більше ніж 70 українських фотографок, які створили колекцію зі 158 фотографій. Наразі продали понад 100 робіт у форматі NFT. Зазначається, що нині організація продовжує свою роботу для «забезпечення постійного безперервного надходження коштів у пріоритетних напрямках». 

UWPO створена у березні 2020 року під час першого коронавірусного локдауну з ініціативи президента й куратора організації Анни Мельникової — української фотографки та викладача Харківської державної академії дизайну і мистецтв. Метою організації є об’єднання українських жінок-фотографок, які працюють в Україні та світі, для надання їм можливостей професійного зростання та обміну досвідом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: