Вакансії

Українські художники презентують проєкт «Лист з фронту»

Ярослав Футимський, «Палаючий прапор», 2019 @nikita.kadan
Ярослав Футимський, «Палаючий прапор», 2019 @nikita.kadan

Музей сучасного мистецтва Castello di rivoli, розташований в італійській провінції Турин, представляє добірку кіноробіт і рухомих зображень сучасних художників з України під назвою «Лист з фронту». Кураторами проєкту є художник Нікіта Кадан і Джулія Коллетті. Українські митці, які беруть участь в проєкті, наразі перебувають в містах, що в облозі, або встигли виїхати в прикордонні райони чи в сусідні країни. Серед художників проєкту є: АнтиГОННА, Нікіта Кадан, Ярослав Футимський, Микола Карабінович, Дана Кавеліна, Аліна Клейтман, Юрій Лейдерман, Катя Лібкінд, Ярема Малащук і Роман Хімей, Лада Наконечна, «Р.Е.П.», Андрій Рачинський та Даніїл Ревковський, Олексій Сай.

Проєкт розпочнеться 10 березня розмовою Нікіти Кадана та Кароліна Христов-Бакаргієва та триватиме до 13 березня з 11:00 до 19:00 години. Показ транслюватиметься в Театрі Кастелло ді Ріволі з 10 до 13 березня з 11:00 до 19:00, а починаючи з 11 березня також на сторінці Digital Cosmos та на вебсторінці Il Giornale dell’Arte.

«Чим більша дистанція між нами, тим більше ми відчуваємо нашу вимогу припинити російську агресію проти України. Ми не можемо бути більш солідарними, аніж зараз — у той час, коли ми стикаємося з тим, що роки політичної боротьби перебувають під загрозою зникнення та поглинання димом. Добірка кіноробіт і рухомих зображень, представлених на цю тему, не говорить суто про війну. Вони радше свідчать про роботу, яку було зроблено (або ми думали, що зробили), щоб запобігти конфлікту. Ці твори можна розглядати як передчуття очевидної та неминучої катастрофи, яке надто часто в історії України можна було відчути», — розповідають митці про проєкт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: