Вакансії

Український фільм «Стоп-Земля» покажуть у конкурсній програмі Берлінале

Стоп-кадр з фільму «Стом-Земля», реж. Катерина Горностай
Стоп-кадр з фільму «Стом-Земля», реж. Катерина Горностай

Український фільм «Стоп-Земля» режисерки Катерини Горностай покажуть у конкурсній програмі Generation 14plus на 71-му випуску кінофестивалю Берлінале. Фестиваль проводитимуть онлайн разом із Європейським кіноринком з 1-го по 5-е березня 2021 року. З 9-го по 20-е червня стрічки програми покажуть для широкої аудиторії в кінотеатрах Берліну.

«Стоп-Земля» — автобіографічна історія режисерки Катерини Горностай про пізнання себе. Головна героїня фільму — 11-класниця Маша, вона готується до випускових екзаменів, проте закохується в однокласника Сашу. Допомогають їй подолати перші складнощі на шляху до дорослого життя її друзі та близькі.

«За час підготовки до фільму я познайомилась з парою сотень людей віком від 14 до 18 років. Якось не хочеться називати їх словом “підлітки”. Бо власне різниця між дорослою людиною і підлітком невелика — це бурхливість внутрішнього стану, надмірна чуттєвість до зовнішнього і наявність подій, що відбуваються з тобою вперше в житті», — ділиться режисерка та сценаристка фільму Катерина Горностай.

Ідея та сценарій фільму — Катерини Горностай. Фільм «Стоп-Земля» знятий фільмкомпанією «ЕССЕ Продакшн Хаус»  за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Українського культурного фонду. Міжнародну промоцію фільму підтримав Український інститут. Продюсери фільму — Віталій Шереметьєв, Віка Хоменко, Наталія Лібет та Ольга Бесхмельниціна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: