Вакансії

Український фільм виграв найпрестижніший фестиваль документального кіно

Український фільм режисерки Аліни Горлової та продюсера Максима Наконечного від TABOR Production, This Rain Will Never Stop, виграв найпрестижніший фестиваль документального кіно IDFA в Амстердамі, у межах секції First Appearance.

Світова прем’єра нової стрічки відбулася на конкурсі, тож вона лише починає фестивальне життя. Паралельно фільм також показали на Festival dei Popoli у Флоренції, де стрічка також отримала головну нагороду фестивалю.

«Нагороду за найкращий фільм у секції “Перша поява” отримує вражаюче гарно відзнятий і змонтований фільм, що занурює нас у лихо війни через особисту подорож, яка веде глядача швидкоплинними моментами радості й болю. Фільм охоплює традиції, сучасність, смерть і силу рухатися вперед. Це потужна історія, яка не дозволяє нам врятуватися від руйнувань і душевних втрат війни», — Міжнародне журі Амстердамського фестивалю IDFA прокоментувало нагороду.

Режисерка Аліна Горлова також поділилася враженнями: «Це саме той момент, коли мрії здійснюються. Найсміливіші. Спочатку головна нагорода на Festival dei Popoli, а тепер на IDFA. Це дуже особливий момент, коли розумієш, що всі твої зусилля повертаються до тебе з віддачею. Дуже радію за фільм та команду. Всі щасливі. Ми не помилилися, коли зрозуміли, що час цього фільму прийшов. Виявляється, що так і було».

Прем’єра в Україні запланована на 2021. Сюжет розповідає про 20-річного Андрія Сулеймана та його родину. Він з батьком переїжджає із Сирії, але стикається з черговим військовим конфліктом уже в Україні, де працює волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька, Андрій вирішує поховати його тіло в на батьківщині — в Сирії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Зберегти

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: